| ösym götümü yee | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
kekocan
| Konu: ösym götümü yee Salı 21 Tem. 2009 - 20:37 | |
| arkadaşlar üniversite sınavlarında tüm katsayılar eşitlenmiştir yani resmi olarak 2 milyon rakibimizi var artık. hayırlı olsun. akp-fg koalisyonuna not: hepiniz puanlarını toplasanız yinede geçicem lan sizi sınavda | |
|
| |
emmo
Mesaj Sayısı : 605 Nerden : ordan burdan Tuttuğun Takım : fener Kayıt tarihi : 28/03/08
| Konu: Geri: ösym götümü yee Çarş. 22 Tem. 2009 - 11:01 | |
| | |
|
| |
Pet shop boy Admin
Mesaj Sayısı : 1129 Yaş : 32 Nerden : Dam-Fik birleşik devletleri Tuttuğun Takım : Beşiktaş Kayıt tarihi : 25/03/08
| Konu: Geri: ösym götümü yee Çarş. 22 Tem. 2009 - 22:18 | |
| bence çok sorun olmaz ya her meslek okulunda 10 tane inek olur olsa olsa gerisi ya dikiş tutturamaz ya da kendi bölümünü seçer ve dikiş tutturamaz bence ve katsayı neden düşük olsun ki onlarda anlayamıyorum bence iyi oldu meslek liselerinin önü açıldı istihdam etcek kalifiye sanayi ustası bulamıyoruz diye gazeteye çıktı geçen koç un yetkilileri felan adamlar kendi bölümleriyle ilgili üniv bölümlerine girsniler tabi ya, benim açımdan hiç bir sakıncası yok, adamlarda alt yapı yok zaten doğru düzgün rakip olamaz çoğu bence | |
|
| |
kekocan
| Konu: Geri: ösym götümü yee Perş. 23 Tem. 2009 - 0:18 | |
| olum meslek liseliler kendi alanlarına girerken avantajlıydılar zaten
şimdi yine kendi bölümleri için avantajlılar hemde bizle eşitler. ayrıca amına koyyim normal bölüm seçceksen neden meslek lisesi okuyosun ki amk
şimdide hepsi bayramda oh adaletsizlik bitti diye ee amınak oyduğumun malı madem böyle bölümlere girmek istiyosun siktir git düz lisede oku.
ayrıca şurasıda çok açıktır ki bu karar tamamen imam hatipleri yargıç avukat mühendis yaparak devletin ve ülkenin önemli yerlerine yerleştirmek ve önemli alanlardaki dengeyi "sağa" doğru kaydırmak için alınmıştır.
meslek liseleri bizden farklı müfredat görüyor gördüğümüz matematik bile ayrı o zaman bu adamların bizim bölümlerimizde işi ne yada nasıl girecekler gibi yorumlara şöyle cevap vermek isterim
bu liselerde zaten denetim oldukça düşük şimdi dahada düşürülecek ve çoğu imam hatipli belkide okulda ders görmeden 4 sene belli dershanelere giderek sınava hazırlanacaklar.böylece bizim karşımıza çok dişli rakipler olarak çıkacaklar | |
|
| |
Pet shop boy Admin
Mesaj Sayısı : 1129 Yaş : 32 Nerden : Dam-Fik birleşik devletleri Tuttuğun Takım : Beşiktaş Kayıt tarihi : 25/03/08
| Konu: Geri: ösym götümü yee Perş. 23 Tem. 2009 - 15:03 | |
| - kekocan demiş ki:
- olum meslek liseliler kendi alanlarına girerken avantajlıydılar zaten
şimdi yine kendi bölümleri için avantajlılar hemde bizle eşitler. ayrıca amına koyyim normal bölüm seçceksen neden meslek lisesi okuyosun ki amk
şimdide hepsi bayramda oh adaletsizlik bitti diye ee amınak oyduğumun malı madem böyle bölümlere girmek istiyosun siktir git düz lisede oku.
ayrıca şurasıda çok açıktır ki bu karar tamamen imam hatipleri yargıç avukat mühendis yaparak devletin ve ülkenin önemli yerlerine yerleştirmek ve önemli alanlardaki dengeyi "sağa" doğru kaydırmak için alınmıştır.
meslek liseleri bizden farklı müfredat görüyor gördüğümüz matematik bile ayrı o zaman bu adamların bizim bölümlerimizde işi ne yada nasıl girecekler gibi yorumlara şöyle cevap vermek isterim
bu liselerde zaten denetim oldukça düşük şimdi dahada düşürülecek ve çoğu imam hatipli belkide okulda ders görmeden 4 sene belli dershanelere giderek sınava hazırlanacaklar.böylece bizim karşımıza çok dişli rakipler olarak çıkacaklar olm adam kendi mesleğiyle ilgili mühendislik tutturmak için neden düz liseye gitsin bu mallık olur herif meslek lisesinde teknisyenlik eğitimi alıyor sonrada öss de mühendislik tutturabilirse teknisyenden mühendisliğe geçme için o bölümü bitiriyor mühendislik bölümü seçerse meslek lisesinden ek puan geliyor kendi bölümüyle alakalı olduğu için bırakta girsin giremezse zaten gene 2 senelik üniv. okuyup kalıyor mal gibi teknisyen olarak ama sanayi de mühendis açığı var kalifiye bu adamlar meslek lisesinde staj da yapıyorlar gelelim imam hatiplilere, zaten bunların çoğu bi dikiş tutturamayıp aileleri tarafından ihllere gönderilen kimisi de kendi isteğiyle giden insanlar, yüksek puan yapabiliyorsa istediği yere girsin banane sonuçta onun çalışması onun başarısı hak ediyorsa neden girmesin bırakın artık şu kabuklaşmış ön yargılarınızı ya, ayrıca okulda ders görmeden nasıl gitsin dershaneye böyle saçmalık mı olur adamlarda da sınıfta kalma devamsızlık 20 gün gibi bir çok kriter var denetimsiz dediğin liselerde disiplin sizin okuldan daha fazla inanmıyorsan dersler başlayınca git gez gör, adam okula kayıtlıyken nasıl her gün dershaneye gitsin ülkenin dengesi avukatlığı kazanan imam hatiplilerle değişmez korkma bu kadar bu kadar basit değil her şey, ayrıca cumhuriyetin başından beri devlet kademelerinde senelerce hangi görüşlü adamlarında olduğunu biliyoruz çok ilerleme kaydettik ya... | |
|
| |
kekocan
| Konu: Geri: ösym götümü yee Perş. 23 Tem. 2009 - 19:36 | |
| meslek liseleri mühendis yetiştirmek için değil ara elaman yetiştirmek içindir o yüden mühendisli okumları gerekmez.hem mühendislik isteyen binlerce anadolu lisesi öğrencisi varken neden meslek liseleri.yani onlar ne mühendis ne amle onların arası bişi olucak ihl konusunda şöyle düşünüyorum. ordaki öğretmen müdür falan filan hepsi tarikatçı ve fetçi kadrolar olduğu için orda ki tüm öğrenciler tarikatlara yönlendirilmekte ve beyinleri yıkanmaktadır.orda disiplin var ama tarikatların istediği displin var. bu yeni düzenleme ile hepimiz görücez ki tüm fakir semtlerde kampanyalar başlatılacak aileler ihl lere özendirilecek. bu liselerde ki öğrencilere dershaneler büyük burslar vericek tabi ki de allah rızası için değil böyle yaparak sadece aptal öğrencileri değil zeki öğrencileride ihllere kazandırıp beyin yıkama işlemine sokacaklar böylece kendi emir kullarına yargı gibi cumhuriyetteki belkide en önemli alanında yer bulacaklar.burda fetullah gülenin öğrencilerine söylediği ünlü sözü hatılayalım "çalışacaksınız ta ki yargının en önemli kademelerine gelene kadar çalışackasınız".bu düzenleme ile polis kurumlarında yapılanın yargı alanında yapılması için kolaylık sağlanmış oldu.zaten ihl leri kuran kişi abd nin bizim çocuklar başardı sözleriyle kutladığı darbenin mimarı kenan evren dir.yani kuruluş amacının imam yetiştirmek olduğunu düşünmek pembe bir hayalden ibarettir yani sorun senin değiminle dikiş tutturamamış öğrenciler değil yakın zamanda hepimizin şahit olcağı bu tezgah. ayrıca sorun sadece yeni düzenleme değil türk eğitim sistemindeki tarikatçı yapılanmadır.zaten anayasa mahkemesinin laiklik karşıtı eylemlerin odağı dediği bir iktidar döneminde böyle olmaması düşünülemez.madem mühendis doktor olmak istiyodun bunun için anadolu ve düz liseler var. meslek lisesinde okuyosan usta olucaksın ihl de okuyosan imam bu iş bu kadar basit. ayrıca son söylediğin söze karşı şunu söylemek isterim ki türkiye 1950 den beri sağ partilerin iktidarında olmuştur.(kısa ecevit dönemini saymazsak ki o da 10 yıldan daha az bir dönem) türkiye 1950 den beri marshall planı ile amerikanın kucağına oturmuş ve yeşil kuşak ve bop gibi projelerde abd nin askeri konumuna geçmiştir.dış borçlar her sağ iktidar döneminde artmıştır.buna örnek olarak akp döneminde dış borcun 40 milyar dolardan 500 milyar dolara çıkması işsizliğin türkiye rekoru kırması gösterilebilir.kimse krizi bahane etmesin başbakanın dediklerinin aksine tüm dünyada en çok etkilenen ülkelerden biri türkiye olmuştr. suç oranında rekorları zorladığı bu iktidar dönemleri ayrıca pkk gibi sorunların başladığı ve tavan yaptığı dönemler olmuştur. kısacası türkiye son 55 yıldır türkiye sağ iktidarlar tarafından yönetildi ve halimize bakın ülkede işleyen tek sistem kalmamış hortumculuk dolandırıcılık sürekli olmuş. abd nin kucağında oturan bir kukladan farkı kalmamıştır. bu iktidarların en büyük özelliğide hep dini görüşlere saygılı olduklarını söylemeleridir. | |
|
| |
kekocan
| Konu: Geri: ösym götümü yee Perş. 23 Tem. 2009 - 19:37 | |
| bu iktidarların hırsızlıkları abd köpeği olmaları ve dini sömürmeleri konusunda daha yazacak binlerce şey var. artık başka bir gün örneklerle anlatırım | |
|
| |
Pet shop boy Admin
| Konu: Geri: ösym götümü yee Paz 26 Tem. 2009 - 20:14 | |
| çok merak ediyorum senin desteklediğin adamlar başa gelince ne yaparlar acaba diye berkcanım ben 1950 sonrasını değil sadece öncesinide kastettim tabi ondan önce ki rezaletlere değinmeye gerek bile yok...
ara eleman diyorsun da adam teknisyenken neden mühendis olamasın? isterse çalışır girer adam zaten tuttursaydı neden anadolu lisesine gitmesin düz liseye girmek mallıktan başka bişety değil it kopuk eğitimle işi olmayan çoğu kişi orda ayrıca meslek liseleri düz den farklı olarak puan istiyor aradaki fark tartışılmaz, pembe hayal dediğin hiç de hayal değil şu anki imamların hepsi ihl mezunu demek ki imam yetiştirilebiliyor
ben şahsen feme gidiyorum ve şu ana kadar hiçbir beyin yıkama tarikate dahil etme olayına maruz kalmadım gayet kendi işindeler ve sizin korktuğunuz şeye ben resmen gülüyorum adamları dini sömürmekle itham ediyosunuz dinesaygılıyız dediklerini sonrada her haltı yediklerini söylüyorsunuz, ben onların arasında hiç böyle bir işe rastlamadım hepsi namazında niyazında adamlar ama nur cemaatinin 2 büyük yanlışını gördüm, bunlar fazla milliyetçi ve paragöz olmaları inşallah bunu da düzeltirler.
laikliğe gelirsek, laikliğin tanımı nedense hep din ve vicdan özgürlüğü diye başlar.Başörtüsü takmak neye göre ters o zaman? ben bu ülkede dinimi özgürce yaşayamıyorsam laiklik benim için hiçbir şeyi ifade etmez.
akp konusunda bazı noktalarda senle hemfikirim, rüşvet adam kayırma vs. çok paragöz insanlar var alt kademelerde,devlet kurumlarında vs., tayipin dediği gibi olmuyor işte her şey... | |
|
| |
kekocan
| Konu: Geri: ösym götümü yee Ptsi 3 Ağus. 2009 - 12:01 | |
| benim desteklediğim adamlar???? chp den filan bahsediyosan sadece akp ye karşı en önemli güç o olduğu için yoksa deniz ******ında tayyip kadar zeki ve kurnaz olmasada onun kadar şerefsiz ve bulunduğu mevkiyi sömürdüğüne inanıyorum. ama şu da ayrı bi gerçek chp iktidarda olsaydı akp den çok daha az hortumculuk ve kadrolaşma olurdu. hem şöyle bişi var bi adam anadolu lisesine giderek artık risk alıyor. hem dersler daha zor hem de bi al mezunu üni ye giremezse herhangi bi iş güvencesi yada vasfı yok. fakat meslek liseliler üni ye girmedende ara eleman olarak işe başlıyabiliyor yada açık öğretim ile. böylece milli eğitim meslek liselerine gitmeyenlere kazık atmış ve onları kazıklamış oldu. ayrıca şu bi gerçek ki ihl ler kuruluşlarından bu 97 ye kadar siyasal ve hukuk fakltelerinde önemli yüzdelerde var oldular şimdi yeniden olmaya devam edicekler. ben o dönemde üni ye gitmiş bir kaç tanıdıkla bi kaç sohbet ettim. genelde 100 kişiden 90 nı ihl mezunu kişler dediler. yani aslında çokda imamlıkla ilgilenmiyolar. şu anki imamların hepsi ihl mezunu diyosan bence yanılıyosun ama diyanet işlerinden falan bi bilgin varsa söyle çünkü benim gördüğüm imamların hepsi yaşlı başlı adamlardı çoğu ihler kurulmadanda çalışıyo gibiydi şu fem konusunda senin için olmamaış olabilir ama ben kendim dahil beynini yıkamaya çalıştıkları bi ton adam tanıyorum. abiler ablalar ışık evleri gibi yerlerde sadece eğitim verildiğini düşünmüyosun heralde. çocukarı kendi yöntemleriyle kendi siyasal görüşlerini aşılıyolar. arada basit sohbetler o evlere aldıkları gazeteler gibi meslea. ve dediğim gibi bende bunları yaşadım. laiklik konusunda bişi dememiştim ama bende fikrimi söyleyeyim evet tanım öyle başlar ve bunun türbanla bi ilgsi yok. şu anda devlet kurumlarında türban takılmamasının nedeni kıyafet yönetmeliğidir. nasıl ben okula bikini yada uzun saç ile giremiyosam aynı neden. ama bence devler kurumlarında tüm dini simgeler yasak olmalıdır. çünkü bu devletin içinde ayrışmaya veonlar bizler ayrımı yapılmasının yolu açılır. sonuçta sen bir devlet kurumda isen yönetmelikde ki giyinmelisin kimsenin senin dinine karıştığı yok ayrıca takmamak günah da değildir.dışarda herkes istediği gibi takılsın ama devlette yasak olamsı normal. ayrıca bence kadınlar artık islamı irazda akılla yorumlamalıdır ve ben neden başımı kapatayım ki erkek kendine sahip olsun demelidir sonuçta başı açık kadınla ilgili kötü düşüncelere kapılırsa suç kadaının değil erkeğindir. ama bu yinede insanların kendi tercihidir ama devlet kurumlarında herkes standart olmalıdır. | |
|
| |
Pet shop boy Admin
| Konu: Geri: ösym götümü yee Salı 4 Ağus. 2009 - 12:51 | |
| - kekocan demiş ki:
- benim desteklediğim adamlar????
chp den filan bahsediyosan sadece akp ye karşı en önemli güç o olduğu için yoksa deniz ******ında tayyip kadar zeki ve kurnaz olmasada onun kadar şerefsiz ve bulunduğu mevkiyi sömürdüğüne inanıyorum. ama şu da ayrı bi gerçek chp iktidarda olsaydı akp den çok daha az hortumculuk ve kadrolaşma olurdu.
hem şöyle bişi var bi adam anadolu lisesine giderek artık risk alıyor. hem dersler daha zor hem de bi al mezunu üni ye giremezse herhangi bi iş güvencesi yada vasfı yok. fakat meslek liseliler üni ye girmedende ara eleman olarak işe başlıyabiliyor yada açık öğretim ile. böylece milli eğitim meslek liselerine gitmeyenlere kazık atmış ve onları kazıklamış oldu. ayrıca şu bi gerçek ki ihl ler kuruluşlarından bu 97 ye kadar siyasal ve hukuk fakltelerinde önemli yüzdelerde var oldular şimdi yeniden olmaya devam edicekler. ben o dönemde üni ye gitmiş bir kaç tanıdıkla bi kaç sohbet ettim. genelde 100 kişiden 90 nı ihl mezunu kişler dediler. yani aslında çokda imamlıkla ilgilenmiyolar.
şu anki imamların hepsi ihl mezunu diyosan bence yanılıyosun ama diyanet işlerinden falan bi bilgin varsa söyle çünkü benim gördüğüm imamların hepsi yaşlı başlı adamlardı çoğu ihler kurulmadanda çalışıyo gibiydi
şu fem konusunda senin için olmamaış olabilir ama ben kendim dahil beynini yıkamaya çalıştıkları bi ton adam tanıyorum. abiler ablalar ışık evleri gibi yerlerde sadece eğitim verildiğini düşünmüyosun heralde. çocukarı kendi yöntemleriyle kendi siyasal görüşlerini aşılıyolar. arada basit sohbetler o evlere aldıkları gazeteler gibi meslea. ve dediğim gibi bende bunları yaşadım.
laiklik konusunda bişi dememiştim ama bende fikrimi söyleyeyim
evet tanım öyle başlar ve bunun türbanla bi ilgsi yok. şu anda devlet kurumlarında türban takılmamasının nedeni kıyafet yönetmeliğidir. nasıl ben okula bikini yada uzun saç ile giremiyosam aynı neden. ama bence devler kurumlarında tüm dini simgeler yasak olmalıdır. çünkü bu devletin içinde ayrışmaya veonlar bizler ayrımı yapılmasının yolu açılır. sonuçta sen bir devlet kurumda isen yönetmelikde ki giyinmelisin kimsenin senin dinine karıştığı yok ayrıca takmamak günah da değildir.dışarda herkes istediği gibi takılsın ama devlette yasak olamsı normal. ayrıca bence kadınlar artık islamı irazda akılla yorumlamalıdır ve ben neden başımı kapatayım ki erkek kendine sahip olsun demelidir sonuçta başı açık kadınla ilgili kötü düşüncelere kapılırsa suç kadaının değil erkeğindir. ama bu yinede insanların kendi tercihidir ama devlet kurumlarında herkes standart olmalıdır. evet ben de eminim chpnin daha az hortumculuk yapacağına dediğin gibi devlet laik olabilir ama kişiler laik olmak zorunda değildir, işte bütün mesele burda, laik olmayan insanların çekilememesinde, adam çalışır girer istediği bölüme hangi liseden mezun olursa olsun ben buna itiraz edicek değilim sonuçta bi sıralamadır üniversite sınavı başörtüsü konusunda yanılıyorsun keşke daha bilgili olsaydın bu konuda günah değil diyebilmek için, Nur Suresi 31. ayete bakarsan böyle bir şey emredilmiş mi edilmemiş mi görürsün, islam senin dediğin gibi salt akıl-rasyonalite gözüyle ele alınamaz, bu gün insanlar bu yanlışa düştükleri için konuyu çok yüzeysel algılıyorlar ve malesef kendi mantıklarını en üst yargı sanıyorlar, suç erkeğindir diyorsun yoldan geçen bir erkeğe soruyorsun açarsa bakmamak elde değil diyor bu konuyu salt erkeğe bağlayamazsın, bu kulaktan dolma bilgileri bırakın artık biraz objektif bi biçimde araştırın korktuğunuz şeyi... ben abilere bir iki kere gittim ama dediklerinle karşılaşmadım belki bir iki kere gittiğim için daha fazla gitmediğim içindir onu bilemem ama bu tartışılacak başka bir konu benim gözümde de sandığın kadar masum değiller. | |
|
| |
kekocan
| Konu: Geri: ösym götümü yee Çarş. 5 Ağus. 2009 - 0:55 | |
| benimde çalışıp kazananın girmesine karşı değilim ama ben sadece asıl amacın bu olmadığını düşünüyorum
hacı ayrıca konu dışına çıktı ama ben yaşar nuri öztürk ün çevirisnden okumuştum ve isteyen kadınlar başlarını örttebilir yazıyordu. ki bu yalnış olsa bile bence kuran ın özü aklını kullandır. fakat o devirde insanlık özellikle arabistanda yok olduğu için böyle kurallarla ahlak değerleri yeniden oturtulmuştur. artık günümüzde 7. yüzyıl arabistanı ile bi ilişkimiz olmadığı için bence yorumlanmalıdır. sonuçta zaman farklı ve kulaktan dolma bilgiler değil açıkçası adil olanın bu olduğunu düşünüyorum sonuçta ben hiç bir kadına başını kapa tahrik oluyorum diyemem bu şerefsizliktir. ve saçı açık yada bacağı açık herk adına sulanan bi insanın isterse heryerini kapatsın müslüman olması mümkün değildir çünkü bu islamın kendi felsefesi ile çatışmaktadır. sen kendine hakim olamıyorsan günahkarsındır. ve suçu burda kadınlara atıp sonra islamın arkasına sığınmak ikiyüzlülüktür. burda sana bi hakaret yok sakın yalnış anlama ama ben kendi açımdan öle düşünüyorum. hem kadın ile erkek eşit ise erkeklerde kapansın kadınlar tahrik olmasın.ben konuya objektif olarak böyle bakılabileceğini düşünüyorum
ama sonuçta din dogmadır. ama eğer kuran da dediği gibi tanrı bize akıl vermişse bunu kullanmak en mantıklısı. bu dini nasıl anladığına bağlı | |
|
| |
Pet shop boy Admin
| Konu: Geri: ösym götümü yee Cuma 7 Ağus. 2009 - 22:38 | |
| - kekocan demiş ki:
- benimde çalışıp kazananın girmesine karşı değilim ama ben sadece asıl amacın bu olmadığını düşünüyorum
hacı ayrıca konu dışına çıktı ama ben yaşar nuri öztürk ün çevirisnden okumuştum ve isteyen kadınlar başlarını örttebilir yazıyordu. ki bu yalnış olsa bile bence kuran ın özü aklını kullandır. fakat o devirde insanlık özellikle arabistanda yok olduğu için böyle kurallarla ahlak değerleri yeniden oturtulmuştur. artık günümüzde 7. yüzyıl arabistanı ile bi ilişkimiz olmadığı için bence yorumlanmalıdır. sonuçta zaman farklı ve kulaktan dolma bilgiler değil açıkçası adil olanın bu olduğunu düşünüyorum sonuçta ben hiç bir kadına başını kapa tahrik oluyorum diyemem bu şerefsizliktir. ve saçı açık yada bacağı açık herk adına sulanan bi insanın isterse heryerini kapatsın müslüman olması mümkün değildir çünkü bu islamın kendi felsefesi ile çatışmaktadır. sen kendine hakim olamıyorsan günahkarsındır. ve suçu burda kadınlara atıp sonra islamın arkasına sığınmak ikiyüzlülüktür. burda sana bi hakaret yok sakın yalnış anlama ama ben kendi açımdan öle düşünüyorum. hem kadın ile erkek eşit ise erkeklerde kapansın kadınlar tahrik olmasın.ben konuya objektif olarak böyle bakılabileceğini düşünüyorum
ama sonuçta din dogmadır. ama eğer kuran da dediği gibi tanrı bize akıl vermişse bunu kullanmak en mantıklısı. bu dini nasıl anladığına bağlı abi zaten İslam aklını kullanma diye bir şey demiyor tam tersine teşvik ediyor ve etmiş ki bu zamana kadar bu kadar alim yetişmiş,zamanında bilimde nerelere gelinmiş(Hz.Muhammed:İlim Çin'de bile olsa gidip öğreniniz...)İşte yanıldığın bi nokta var, Yaşar Nuri Öztürk'e laf etmek istemiyorum ama ben onu takip etmiyorum ve yeterli bulmuyorum örnek alma konusunda, sen hangi alimi takip ediyorsun diyorsan isim verebilirim.Yanıldığınız nokta şu, akılla tartışıp yorumlanabilecek itikadi bir sürü konu var ibadet etme şekilleri içerisinde, ama bazı ayetlerin hükümleri açıktır yani kesindir, yorumlanmaya müsait olanları da vardır farklı farklı.Kadının başını örtmesi kendi seçimidir ama Allah Kur'an'da kadınlara ben sizlere başınızı örtmenizi zorunlu tutmuyorum ister örtün ister kapanın diye bir şey demez, kesin hüküm içeren emir cümlesi vardır ve kapanmalarını emreder Allah kadınlara.He kimisi uyar kimisi uymaz bu kadının ahiretini ne kadar düşündüğü ile ilgilidir.İslam işte sandığınız gibi sadece indiği döneme,zamana ve mekana gelmemiştir.Hangi ayet olduğunu unuttum ama Kur'an da geçer, Kur'an'ın hükümleri sonsuzdur yani tüm ahir-i zamanı tüm çağları tüm devirleri kapsar ve devam eder.Kur'an da geçen örnekler o zamana ait örneklerdir ve incelenirse aynı rollerin bu zamanda da farklı insanlar tarafından oynandığı rahatlıkla görülebilir, bu nedenle güncelliğini hiçbir zaman kaybetmeden 1400 küsür yıl günümüze değişmeden gelebilmiş tek ilahi kitaptır.Zaten tek kadınlar için değil erkekler için de belirli setr-i avret dediğimiz vücudun örtülmesi gereken avret yerleri vardır bu namazın dış farzlarında belirtilmiştir bakabilrsin ilmihal kitaplarında yazar.Bugün dediğin gibi kadın tesettürlü değil diye ona bakıp da bunun arkasına saklanan erkeklerden ben de senin kadar hatta senden çok nefret ediyorum.Her ne olursa olsun kimse kadın veya erkek birine dediğin gibi ahlaksızca bi tavırda bulunmamalıdır.Aynı şekilde gözüyle görmediği ya da kişi kendi itiraf etmediği müddetçe onun hakkında bi yargıda da bulunulmamalıdır.(misal:kaşar,orospu,pezevenk lan bu ehehe, nonoş vs.).Malesef böyle ahlak ve erdem sahibi bi toplum değiliz.İşte burda bütün insanlık için Allah'ın emirleri devreye giriyor ki böyle bir toplum oluşturulabilsin.Allah Kur'an da ona neden ibadet etmemiz gerektiğini, bu ibadetin neye yarayacağını,hangi ibadetleri nasıl yapacağımızı, hepsini belirtmiştir.Benim için de kendi adıma söylüyorum bunları uygulamak kalır...Mesele burda işte dini hayata uygulama konusunda zorluk çekiyoruz, zaten hiçbir müslümandan günahkar olmaması(günahkarlık ve kafirlik ayrı hemen belirteyim akıllar karışmasın) beklenemez.Hepimizin günahları olur, önemli olan bunları en aza indirmeye çalışmak hiç değilse bunu denemek... Berkcan sen mesela bilirsin Avrupa'da falan açık kadınlara erkekler bizimkileri kadar laf atmazlar belki çok azdır laf atanı.Peki neden? Çünkü onlarda Hristiyanlığa rağmen senelerdir bu şekilde giyinme tarzı mevcuttur ve o yüzden bu onlara anormal gelmez,adamlar doymuştur artık.İşte ben bu noktada karşı duruyorum.Ahlaki bir değerimizi onlar gibi çiğneterek mi başka ahlaki değerler getiricez, kibarlık laf atmama,saygılı olma vs. ne geliyorsa aklınıza...Benim Kur'an a salt akılcı-rasyonel gözle bakılmaması gerektiğini söylemekle kastettiğim seküler-yüzeysel bir bakış açısıdır, aklını kullanma demek değildir ki zaten Kur'an da insanın aklını kullanması için kendisine sık sık öğüt verilir ve örnekler gösterilir.Bu deneysel yaklaşım şekliyle hiçbir ayeti anlayamaz insan, kendini anlamaya kapatır.İlla da deney yapıcam diyorsa insan kendisini yormasına gerek yoktur, çevresinde bir çok örnek bir çok işaret bulucaktır... Herkes fikrini açıkça belirtsin arkadaşlar, forumumuzda ifade özgürlüğü olması en bayıldığım noktalardan biri,herkesin fikrine saygı duyuyorum, hepinizi seviyorum. | |
|
| |
| ösym götümü yee | |
|