| sabancı üniversitesi | |
|
|
üniversiteyi beğendiniz mi? | süperdi | | 11% | [ 1 ] | paranın gözü kör olsun ulan | | 44% | [ 4 ] | çok güzel | | 0% | [ 0 ] | fena değil | | 11% | [ 1 ] | cık beğenmedim | | 0% | [ 0 ] | rezildi | | 33% | [ 3 ] |
| Toplam Oylar : 9 | | |
|
Yazar | Mesaj |
---|
kekocan
| Konu: sabancı üniversitesi Çarş. 17 Ara. 2008 - 20:01 | |
| geziye katılan arkadaşlarımızın görüşlerini bekliyorum | |
|
| |
emmo
Mesaj Sayısı : 605 Nerden : ordan burdan Tuttuğun Takım : fener Kayıt tarihi : 28/03/08
| Konu: Geri: sabancı üniversitesi Çarş. 17 Ara. 2008 - 22:11 | |
| ortam güzel herşey güzel düşünülmüş, ama bunların sadece yeterli parası olanlar için düşünülmesini tasvip etmiyorum ...
yaşasın parasız anadilde eğitim !!! | |
|
| |
kekocan
| Konu: Geri: sabancı üniversitesi Çarş. 17 Ara. 2008 - 23:00 | |
| her sene 300 kişi burslu okuyomuş zaten 580 öğrenci alıyolarmış | |
|
| |
emmo
Mesaj Sayısı : 605 Nerden : ordan burdan Tuttuğun Takım : fener Kayıt tarihi : 28/03/08
| Konu: Geri: sabancı üniversitesi Perş. 18 Ara. 2008 - 21:01 | |
| | |
|
| |
kekocan
| Konu: Geri: sabancı üniversitesi Perş. 18 Ara. 2008 - 21:16 | |
| | |
|
| |
emmo
| Konu: Geri: sabancı üniversitesi Perş. 18 Ara. 2008 - 23:00 | |
| sonuçta burs olayı da kapital sistemin insanlara şirin görünmek için yaptığı bişey bence... "bak sadece zenginler okumuyo BAŞARILI FAKİRLER'E de burs veriyoruz" diyebilmek için yapılan bişey...bunların fakirlere sadaka gibi verilmemesi,onların da zenginlerle eşit eğitim olanaklarına sahip olmaları gerek.. akp'nin dağıttığı kömürden bi farkı yok benim gözümde... sadakacı sistem ... | |
|
| |
kekocan
| Konu: Geri: sabancı üniversitesi C.tesi 20 Ara. 2008 - 10:47 | |
| iyi de akp kömür dağıtırken karşılığnda oy talep ediyo bir şey istediği için yapıyo sevabına değil yani ama sabancı holding herhangi bir şey talep etmiyo sabancı ya çalışmak zorunda falan da değilsin.burs alanlarda gayet mutlu şekilde okuyodur bence.ekonomik yönden şanssız insanlara tanınmış güzel bir olanak. | |
|
| |
emmo
| Konu: Geri: sabancı üniversitesi C.tesi 20 Ara. 2008 - 16:53 | |
| sabancı gibiler ekomik yönden "şanslı" oldukları için,sistem(kapital sistem) onlara bunu verdiği için,bazıları da "ekonomik yönden şanssız" oluyo haliyle...
böyle olunca bu insanların buna karşı tepkisini engellemek gerekiyo... bunun için de sabancı gibi kapitalistler diyolar ki "bak biz zenginiz ama bunun bi kısmını (çok çok çok küçük bi kısmını) sizlere burs olarak veriyoruz" ... doğal olarak da bu bursu alan insanlar bu sisteme karşı tepkisizleşiyo(niye ben bu bursu almak zorundayım diye sormuyo) ve bu bursun alınabildiğini gören diğer insanlar da "aaa bak bu sistem bize de şans tanıyo" diyolar ve onların da tepkisi engellenmiş oluyo....
diye düşünüyorum.... belki sizce çok komplocuyum ama sistem böyle işliyo...
emmo.... | |
|
| |
Pet shop boy Admin
Mesaj Sayısı : 1129 Yaş : 32 Nerden : Dam-Fik birleşik devletleri Tuttuğun Takım : Beşiktaş Kayıt tarihi : 25/03/08
| Konu: Geri: sabancı üniversitesi Paz 21 Ara. 2008 - 10:26 | |
| - emmo demiş ki:
- sabancı gibiler ekomik yönden "şanslı" oldukları için,sistem(kapital sistem) onlara bunu verdiği için,bazıları da "ekonomik yönden şanssız" oluyo haliyle...
böyle olunca bu insanların buna karşı tepkisini engellemek gerekiyo... bunun için de sabancı gibi kapitalistler diyolar ki "bak biz zenginiz ama bunun bi kısmını (çok çok çok küçük bi kısmını) sizlere burs olarak veriyoruz" ... doğal olarak da bu bursu alan insanlar bu sisteme karşı tepkisizleşiyo(niye ben bu bursu almak zorundayım diye sormuyo) ve bu bursun alınabildiğini gören diğer insanlar da "aaa bak bu sistem bize de şans tanıyo" diyolar ve onların da tepkisi engellenmiş oluyo....
diye düşünüyorum.... belki sizce çok komplocuyum ama sistem böyle işliyo...
emmo.... emmoya katılıyorum çüko... | |
|
| |
kekocan
| Konu: Geri: sabancı üniversitesi Paz 21 Ara. 2008 - 12:12 | |
| sabancı burs vermese de ben herhangi bi tepki olucağını sanmıyorum çünkü adam buraya çalışarak gelmiş hırsızlık yolsuzluk yapmamış(şans değil alın teri )sonuçta o yüzden ben bunu kapitalist bir araçtan çok iyi niyet olarak görüyorum | |
|
| |
emmo
| Konu: Geri: sabancı üniversitesi Paz 21 Ara. 2008 - 17:04 | |
| - kekocan demiş ki:
- sabancı burs vermese de ben herhangi bi tepki olucağını sanmıyorum çünkü adam buraya çalışarak gelmiş hırsızlık yolsuzluk yapmamış(şans değil alın teri )sonuçta o yüzden ben bunu kapitalist bir araçtan çok iyi niyet olarak görüyorum
o mu çalışmış işçiler mi ? ve çalışan işçilere yeterli ücreti vermiş mi ? | |
|
| |
kekocan
| Konu: Geri: sabancı üniversitesi Paz 21 Ara. 2008 - 21:13 | |
| sakıp sabancı saban satarken de holding kurarken de hep işçileri çalışmış onlar soylu olduğu için hep otumuşlar işçileri ise karanlık mağralarda günde 18 saat çalışmış sabancıda para vermemiş ona rağmen çalışmaya devam etmişler.tüm atılımları onlar yapmış herşeyi onlar planlamış organize etmiş ama sabancı iyi niyetlerini hep suistimal etmiş | |
|
| |
kekocan
| Konu: Geri: sabancı üniversitesi Paz 21 Ara. 2008 - 21:19 | |
| ayrıca sabancı babadan zengin değildi türkiyede çoğu insandan fakirdi sadece oturarak mı para kazandı?
(kazandığı paraylada okullar yapmış sergiler açmış bi adam eğer sistem kapitalist değil de komünist olsaydı belki de ne dali yi ne de rodin i görebilecektik) | |
|
| |
emmo
| Konu: Geri: sabancı üniversitesi Paz 21 Ara. 2008 - 23:14 | |
| belki bu şirketi ilk kuran çalıştı "biraz" ama ya ondan sonra gelenler?onlar doğuştan zengindi.... bu sistemde işçi üretir üretim araçlarına sahip olanlar da zengin olur... ve zengin-fakir arasındaki uçurum giderek artmakta... orta sınıf kalmadı nerdeyse.. en az ! 5 milyon işsiz var. ülkemde 20 milyon kişi günde 1 dolara çalışıyor....neyse bu sistem mükemmel canım bundan daha iyisi de olamaz zaten di mi !!! | |
|
| |
kekocan
| Konu: Geri: sabancı üniversitesi Ptsi 22 Ara. 2008 - 17:29 | |
| 20 milyon kişinin 1 dolar a çalışması demek ülkenin üçte birin yılda 360 dolara çalışması demek(hafta sonlarınıda saymamıza rağmen). ülkenin her yerine alış veriş merkezleri açılırken, her tarafta lüks giyimli insanların ,pahalı telefon kullanaların ve arabalı insan sayısı günden gün artarken üzgünüm dostum ama bence bu çok inandırıcı bir tespit değil.ayrıca yılda 360 dolar demek 550 ytl civarı bir para demek ve standart bir türk ailesini düşünürsek(2 çocuk ve çalışmayan kadın) günde 2 tane ekmek yiycek paraları bile çıkmıyor.yani demek istediğim çok doğru bir tespit olmamış böyle olsaydı herkes açlıktan ölürdü.
bu düzen tabi ki mükemmel değil devlet yetersiz.ama bilim adamı ile çöpçünün aynı maaşı aldığı bir dünya yada herkesin sabah akşam önceden belirlenmiş yemekleri yiyip yarı aç şekilde gezmesi aynı kıyafetleri giymesi ne kadar çok çalışsada onun için karar verilmiş olanın dışına çıkamaması ve tüm halkın sefaletten sürünmesi çok hoş olmaz bence bu düzende en azından çalışan karşılığını alıyo. | |
|
| |
emmo
| Konu: Geri: sabancı üniversitesi Salı 23 Ara. 2008 - 21:50 | |
| ben çalışan karşılığını almasın veya çöpçüyle bilim adamı aynı parayı alsın demedim.. herkes çalıştığını alcak elbette... o 20 milyon olayı bi ara çıkmıştı.. hatta akp li liberal isim mehmet altan bile veryansın etmişti... ve tamam hadi diyelim ülkemizin durumu çok iyi (ve bence öyle değil sen çevrende hep alışveriş merkezi ve lüx görüyosun git bi de varoşları gör...... ) tamam öyl olsun ama bi de genel olarak bak dünyaya... http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=212230 | |
|
| |
kekocan
| Konu: Geri: sabancı üniversitesi Çarş. 24 Ara. 2008 - 18:05 | |
| benim çevremde dediğin küçükçekmecedede açılıyo sabancı üniversitesinin ordada açılıyo(bizim evin dibinde 4 tane filan var zaten o da ayrı bi olay )izmirde de gördüm balıkesirdede manisada bende dünyanın çok iyi durumda olduğunu söylemiyorum ama bu sistemi kötüye kullananları eleştirceğimize çalışarak hem kendisi zengin olmuş hemde bi sürü kişiye eğitim imkanı ,iş imkanı sağlamış kişilere saldırmanın yalnış olduğunu söylüyorum | |
|
| |
emmo
| Konu: Geri: sabancı üniversitesi Perş. 25 Ara. 2008 - 22:05 | |
| "iş imkanı" sağladığı kişiler sayesinde zengin olmuş.... | |
|
| |
Pet shop boy Admin
Mesaj Sayısı : 1129 Yaş : 32 Nerden : Dam-Fik birleşik devletleri Tuttuğun Takım : Beşiktaş Kayıt tarihi : 25/03/08
| Konu: Geri: sabancı üniversitesi Cuma 26 Ara. 2008 - 21:42 | |
| | |
|
| |
kekocan
| Konu: Geri: sabancı üniversitesi Cuma 26 Ara. 2008 - 23:06 | |
| abicim başka türlü para kazanılmıyo biliyosun.böyle olucağına memur olup sürünsemiydi. hem iş imkanı sağladığı kişilerinden bu durumdan şikayetçi olcağını sanmıorum aksine onlarda para kazandıkları için çok mutludurlar.
ayrıca bir soru işçi çalıştırmadan zengin olan kaç kişi var abicim(piyango kazananları ve sporcuları saymazsak(ayrıca hortumcuları)) | |
|
| |
emmo
| Konu: Geri: sabancı üniversitesi C.tesi 27 Ara. 2008 - 1:15 | |
| arkadaşım mesela sana lastik sektöründen örnek vereyim.lastik işçileri kazandıklarının 6 katını üretiyorlar yani bu adam ayda sadece 5 günde aldığı parayı hakediyor.25 gün patrona çalışıyor.yani işçinin emeği sömürülüyor,hakkı tam olarak verilmiyor ve patron da zengin oluyor... hepsi bağlantılı | |
|
| |
| sabancı üniversitesi | |
|